Lite ändringar

Tänkte börja skriva om vad som händer i mitt liv här i bloggen me så blörjar med en gång

Fredag-Söndag: Var i flen vi var på marknade där jag köpte lite fint till mig sj och daniel..

Måndag: Tjej kväll hemma hos mig vi var 8 tjejer som grillade och snackade.. Massa skratt som det ska vara en riktigt trevlig kväll med tjejerna. helle sov kvar här...

Tisdag: helle och jag drog hem till henne för att dra till en strand nära henne men det var så mycket moln så var ingen kul..
sen så drog jag till emma och vi snackade käkade och kollade på film..

Onsdag: bada och sola med carro JL och cyrene sen så drog jag och cyrene till tumba och käkade och så.. sen drog jag cyrene och spaaken till mig käkade middag snackade och så var oxå trevligt..

Idag: varit med spaaken i södertälje och shoppat köpte två Bhar och en snygg gul tröja.. sen har jag bara slappat

I morgon: sola med spaak sen bio med kussen, stefan och nicke.. sen sover jag hos kussen

Lördag: dagskryssning med sebbe,adam cissi och madde åker kl 7 komme rhem kl sex blir nog trevligt:P

Söndag: hoppas på att träffa daniel.. Saknar honom


Snacka om full vecka.. men den har varit trevlig och hoppas det förblir så.. :P

Nee nus ka jag duscha varför gör jag det så sen t jämt..

Gonatt

Grill kväll

I kväll var det grill kväll med tjejerna riktigt trevligt hadde vi.. tack för en trevlig kväll tjejer.. här kommer lite bilder..














Lite bilder ursäkta att några är fel vända men laddade bara upp bilder lite snabbt nu.. :)

God natt

Fin hållbar solbränna

Nu när solen har börjat komma fram på riktigt är det ju många som passar på och solar för att bli bruna.. så tänkte lägga ut en Guide till hur man får en snygg solbränna som ska hålla längre..

Steg 1
Börja det hela med att få bort all gammal hud, genom en peeling. Skrubba kroppen en gång i veckan för att hålla huden igång. Dessutom får du behålla längre om du gör dig av med döda hudceller

Steg 2
Sola i skuggan i början, det är inte många som vet att 50% av solensstrålar når dig fast att du sitter under ett parasoll. Och kom ihåg att även här behövs det solskydd! Sen gäller det att du smörjer in dig ordentligen, är många som snålar med sin solkräm.

Steg 3
Att lapa sol är någon som aldrig rekommenderas, nyckeln till att undvika den glödande röda brännan är att blröa lugnt. Börja med att sola 30 min om dagen i några dagar.

Steg 4
Nu är det dags att dubbla tiden i solen! Nu kan du ligga och njuta i 60 min, men det bästa är om du delar upp det, 30 min på förmiddagen och 30 min på eftermiddagen. Undvik dock att sola mellan elva och två, det är då solen står som högst och är som starkast.

Steg 5
Nu har du byggt upp en grundfärg och det är nu du kan börja sola lite mer, ungefär 2 timmar per dag. När du blir brunare och dina pigment kommer fram får du ett bättre naturligt skydd, du tål solen bättre. Det är därför det är viktigt att skynda sakta! Din solbränna är dock inte tillräckligt skydd i sig, så fortsätt med solskydd. Kom ihåg att smörja in dig varannan timme, även om produkten sägs vara vattenfast.

Steget som du bör göra varje dag
För att behålla brännan längre och hålla huden fin är det viktigt att du smörjer in dig med en lugnande bodylotion varje dag.

När tar det mest?
Mellan 11-14 sommartid i Sverige, är det mest intensitet av det kortvågiga ljuset. Det minskar sedan kraftigt och är mycket lägre klockan fyra, det är därför man inte bränns så lätt då.

Vilket solskydd?
Solskyddsfaktorn anger den tid du kan vara i solen innan du blir röd i förhållande till om du inte alls smörjt in dig. Om du solar utan solskydd alls så låt säga att du blir röd efter 4 minuter. Om du istället använder ett solskydd med faktor 6 blir du röd efter 6x4 minuter i solen. Det har också stor betydelse hur tjockt man lägger på sin solksyddskräm, oftast är det alldeles för tunt lager. Betydelse har också om man badar, ingen skydd är vattenfast. Du kan inte summera olika faktorer. Faktor 6 samt faktor 4 blir ej faktor 10 på huden. Solskyddet är lika oavsett om man solat men om du solat 6 timmar har du sannolikt totalt bränt upp dig och har ingen glädje av någon solskyddsfaktor alls.

Sen när hösten börjar närma sig så man man smörja in sig med en svag brun utan sol tex DOVE summer Glow som är en body lotion med svag brun utan sol effekt..

Marknad

Var på  marknad ni helgen och hittade detta..



Detta linne för 50 kr..



Sex par trosor för 100kr



Liten väska 100kr



Nattlinne med till hörande string trosa 150 kr..

Gjorde en del fynd där.. är nöjd med det jag hittade.. :)

Hårinpackning


Blanda 1 dl olivolja och en äggula.

Applicera i torrt/fuktigt hår. Ha plasfolié/en plastpåse om håret och över den en varm handduk ( handduken kan man värma i micron , men kom ihåg att man ska ha en mugg med vatten i micron samtidigt. Eller så kan man ta en ny tumlad handduk. ) Låt hårinpackningen sitta i minst 30 minuter, skölj därefter ur smeten noga och sen så tvättar man bara håret som vanligt. Tänk på att inte trassla eller "knyckla" håret innan du har på plastfoilén eller liknande över, blir svårare att tvätta ur allting sen.

Jag tycker den här hårinpackningen är riktigt bra håret känns verkligen starkare efter.. 

Party kläder

Nu när helgen börja närma sig och det börjar bli fest så kollar jag gärna runt på nätet efter snygga party outfits..

Här är en snygg klänning jag skulle kunna tänka mig



Ett par snygga leggins till och pumps..  Och så den svarat kuver väskan..

Den här skulle jag oxå kunna tänka mig att  ha




Antigen som det är med ett snyggt skärp i midjan eller men stuprör till..



Höst modet 2008

         

Silhuett

Kontrast mellan vid och smal passform, långt och kort. Halvsmal passform, aldrig åtsittande.

Färger
Från neutralt beige och grått till svart och vitt, dämpade juvelfärger och klara eller mjuka pasteller.

Mönster och tryck
Etniskt, grafiskt, psykedeliskt, handmålad stil, klassiska ränder och rutor, abstrakt, orientaliskt, blommigt.

Material Nylon, polyester, grov bomullstwill, manchester, spets, sammet, ull, tunna material med tyngd, dubbelvävda material, blandningar, naturmaterial.

Nyckelplagg
'
Dam: tunika, folkloreblus och -klänning, vida byxor, vid kjol, korsett, kavaj, cardigan, tröja, trenchcoat, parkas, t-shirt, jeans.

Herr
: skjorta, skräddarsydda byxor, kavaj, kostym, worker-byxor, jeans, trikå, cardigan, linne, lumberjacka, parkas, t-shirt.

Accessoarer
Dam: örhängen, armband, handgjorda smycken, smycken i antik stil, strumpbyxor, hatt, lång scarf, handskar, stövlar, snörkängor, brett skärp, mjuk stor väska, basker.

Herr: slips, fluga, finstickad och vävd halsduk, mössor i fuskpäls, skinnhandskar, sportbag i nylon, weekendväska i mjukt skinn, jodhpurs, snörskor.

    

Detta är vad hm kommer att sattsa på i höst tycker en del verkar snyggt och en del skulle jag aldrig kunna tänka mig att sätta på mig..

Vad säger ni om höst modet

Materialguide

Akryl En av de vanligaste syntestiska fibrerna. Inte så stark, men tål solljus bra. Blir lätt noppigt efter ett par tvättar

Bomull Bomullsfibrerna är ihåliga vilket gör att om vi svettas kan bomullsplagget absorbera fukten. Bomullens nackdelar är att den kan krympa i tvätten och att den tar ganska lång tid att torka. Det är skillnad på bomullsplagg och bomullsplagg. Många linnen och toppar innehåller 5 % elastan som gör plagget lite mer stretchigt .

Modal Man ser ofta toppar i modal- och bomullsblandning. Modalen påminner om bomull men är en konstfiber.

Polyester Polyester är idag den vanligaste konstfibern och man ser den i många plagg. Blandas ofta med bomull. polyetser är  ett rivstarkt material som varjen töjer sig eller ruttnar av vätska.

PVC Är mycket slitstarkt och motståndskraftigt mot rivpåverkan. Andra uppskattade egenskaper är att materialet ger ett utomordentligt våtgrepp och behåller sin mjukhet även i kyla. Använd bla hos väskor som ser skinnaktiga ut, men är betydligt billigare. Kan ibland se "plastigt" ut.

Satin Påminner om siden men är en blanding av bomull och polyester. Används bla på festlinnen, hårband mm.

Siden Är ett tyg av silke som är mycket slitstarkt. Ofta tunt och glansigt men har en förmåga att värma bra. Sidenplagg är ofta lite dyrare. Förr i tiden var det en lyxvara, och det ser man nästan än idag. Kedjorna använder ofta polyester och satin, men ibland har man turen att hitta sidenplagg till bra priser.


Ull får man främst från får. Ull finns i flera olika varianter. Bl a

* Angora- Den ull som kallas angora ull kommer från kaniner. Angoraullen är mycket mjuk och blandas ofta med vanlig fårull eftersom angoraullen är mycket dyr. Ullfibrernas konstruktion gör att de skyddar mot både värme och kyla.

* Cashmere- Cashmereull eller kashmir, kommer från kashmirgeten som har två lager ull. Det övre fungerar som skydd och måste separeras från det undre finare lagret för att kunna användas i textilproduktion av olika slag. Det undre lagret fungerar som isolering och är väldigt krusig. Kashmir är väldigt värmande eftersom den är avsedd att hålla getterna varma i extremt kyliga klimat. Förutom att vara väldigt värmande har kashmirullen gjort sig känd för att otroligt mjuk och len. Ullens fibrer gör att man kan sticka väldigt fint och tunt utan att göra avkall på plaggets kvalitet. Ofta väldigt dyrt, men håller god kvalité och är en bra investering.

* Merinoull- Merinoull är ull som kommer ifrån merinofår. Merinofåren, som endast föds upp för ullens skull, har gjort sig kända för att kunna producera ull med extremt fina fibrer. Ullen är samtidigt väldigt tät och krusig och passar därför bäst till tunna och mjuka plagg. Ullen är väldigt mjuk ock skön mot huden, och kostar oftast lite extra, men är inte lika dyrt som cashmere.

Viscose Är en konstfiber som lätt tar upp fukt och är behaglig att ta på sig. Kan krympa och bli skrynklig efter tvätt om den är obehandlad. Viscoseplagg är ofta ganska billiga.

Skönhets Tips 2

Hårinpackning:

Blanda 1 dl olivolja och en äggula och applicera i torrt/fuktigt hår.
Ha plasfolié Eller en plastpåse om håret och över den en varm handduk ( handduken kan man värma i micron , men kom ihåg att man ska ha en mugg med vatten i micron samtidigt. Eller så kan man ta en ny tumlad handduk. )

Låt hårinpackningen sitta i minst 30 minuter, skölj därefter ur smeten noga och sen så tvättar man bara håret som vanligt. Tänk på att inte trassla eller "knyckla" håret innan du har på plastfoilén eller liknande över, blir svårare att tvätta ur allting sen.


Skönhets tips 1

Ny katergori vid namn skönhetstips.. Behöver nog inte förklara vad det innebär..

Men Tänkte blöja katergorin med att säga att det viktigaste är vad du sj tycker.. var nöjd med dig sj, Andra ser inte dom felen som du ser.. Det viktigaste är att du är stolt över vem du är och hur du ser ut..  är man nöjd och glad så ser man bra ut oxå.. Hyn ögon hår naglar ja allt påverkas ju av hur du mår.

ett annat skönhets tips är att bli kär det finns inte mycket som påverkar din krop som att vara kär men jag vet det är inte det lättste att blir bara sådär :P

Dagens jag



en väldigt dålig bild men hinner inte ta någon bättre just nu..

i dag har jag i alla fall på mig det här:

Klänning: gina tricot
Leggins: Gina tricot
Skärp: Mammas gamla som hon hade när hon var ung.

I håret: Turkos fjärilsklämma
På fötterna svarta ballerina

Skornar

En läsare bad mig visa bild på mina röda skor så självklart gör jag det :)



Den övrebilden är taget med blix så den gör i inte färger rättvis egentligen gör inte den andra bilden det heller men det är mer nära..  Skorna är hur sköna som helst, man klarar lätt av en hel kväll på korgen.. men dans och så

Tröja med personligt tryck på

Är ni intresserade av att Skapa kläder med personligt tryck? tycker det verkar kul här är en sida med Många olika klädersplag att välja på och stort utbud av tryck på blad djur, känslor och natur. Eller varför inte välja en personlig text, eller bild..  Helt okej priser tycker jag oxå..



Det här trycket skulle jag ha på en tröja är dock inte säker på vilken slags tröja jag skulle ha det på.

Tryck på Bilden för att komma till deras sida


Efashion

Här är en webb butik med lite ovanliga kläder, vilket jag tycker är kul istället för att ha sånt som alla har.

Här är några smakprov



En blommig topp för 149 kr.. jätte snygg till jeans eller till en gul kjol som på bilen..



Och så en ljus blå topp med rutmönster på.. hur snygg som helst.

Smoky eye

är det fler än jag som har problem med att få till en snygg fest sminknig.. här är en vido på hur man gör Smoky eye.
En bra vido tycker jag



Underkläder


Det här bh sättet från hm tycker jag är otroligt fint Bh är på rea och kostar 79.50 och hotpantsen kostar 69.50.
Syn bara att Hm webb butik har så dåligt sotiment finns mycket mer fint i butikerna..

Leggins

Jag Gillar leggins gärna med roliga mönster eller färger. Här är några par som jag gillar





Alla dessa kommer från Halens

Randiga: Tryckt lurexrand. Resårmidja. 95% polyester och 5% elastan. 129.90kr

Mörkgrå med Ljusgrå kant: Resårmidja. Sytt slag i benslut. Stretchkvalitet av 68% polyester, 5% elastan och 27% bomull. 129.90kr

Svarta med döskalle: Strassdödskalle i neder­kant. Resårmidja. 95% bomull och 5% elastan. 149kr

Svarta med metalknappar: Finribb och dekorknappar i metall i benslut. Bred, elastisk ribbmidja. Gråmelange i 87% bomull, 8% poly­es­ter och 5% elastan. Övriga färger i 95% bomull och 5% elastan. 129kr (flera färger)

Hörlurar runt halsen





Skulle gärna ha det här halsbandet föreställande ett par hörlurar i silver hängade runt halsen.
Halsbandet är ifrån betties galleria och kostar 129 kr inte alls farligt med andra ord.. Dom har mycket fint så kolla in där.

Denna blogg kommer att handla om:

Den här blogg är tänkt att handla om kläder,smink, smycken o.s.v. Jag kommer att skriva om sånt jag gillar inte nödvädigtvis det som är "inne" just nu. Kommer tipsa om saker jag tycker är bra och kanske det öven dycker upp en dagen outfit emelan åt. Hoppas ni kommer att gilla den.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0