7 övningar för snygg midja

Övning 1

Stå rätt upp och ner med fötterna en bit från varandra. Håll en hantel eller liknande i ena handen med sträckt arm. Böj andra armen och lägg handen bakom nacken.
Böj överkroppen åt sidan mot den sträckta armen och gå sedan lugnt tillbaka igen.

Upprepa övningen 15 gånger åt varje sida.



Övning 2


Sitt på t ex en pall med ett kvastskaft över axlarna. Håll underkroppen still och titta rakt fram medan du vrider övre delen av kroppen 30 gånger från ena sidan till den andra.




Övning 3

Stå rakt upp och ner med axelbredds avstånd mellan fötterna och armarna sträckta utåt sidorna. Böj i höfterna och för ner överkroppen tvärs över kroppen så att ena handen rör vid motsatta foten. Lyft kroppen till sträckt position och gå ner mot andra sidan.

Upprepa i raskt tempo 15 gånger åt varje sida.




Övning 4

Ligg på rygg med böjda knän och händerna bakom nacken. Lyft och böj ena benet och lägg det över det andra benet. Lyft överkroppen och för upp ena axeln tvärs över kroppen mot knäet på det lyfta benet. Gå tillbaka igen. Den andra axeln får inte släppa underlaget under tiden.

Upprepa övningen i lugnt tempo 15 gånger. Byt sedan ben och upprepa övningen med andra axeln.



Övning 5

Ligg på sidan på golvet med en kudde under höften och fötterna "fastlåsta" under t ex en pall eller få en partner att hålla fötterna. Korsa armarna över bröstet. Håll kroppen rak och lyft upp den i en sidoböjning.

Utför övningen lugnt och kontrollerat. Upprepa 2 x 8 gånger och gör detsamma med andra sidan.



Övning 7

Stå med sidan mot en dörrkarm och båda fötterna pressade ända in till kanten. Fatta tag om dörrkarmen med innerhanden nederst och den yttre överst. "Fall" utåt i en sidoböjning och känn sträckningen i hela sidan.

 Håll ställningen i 20 sekunder och upprepa övningen med andra sidan.


Kommentarer

Lämna ditt tassavtryck här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Var hittar jag dig?:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0