Fin hållbar solbränna

Nu när solen har börjat komma fram på riktigt är det ju många som passar på och solar för att bli bruna.. så tänkte lägga ut en Guide till hur man får en snygg solbränna som ska hålla längre..

Steg 1
Börja det hela med att få bort all gammal hud, genom en peeling. Skrubba kroppen en gång i veckan för att hålla huden igång. Dessutom får du behålla längre om du gör dig av med döda hudceller

Steg 2
Sola i skuggan i början, det är inte många som vet att 50% av solensstrålar når dig fast att du sitter under ett parasoll. Och kom ihåg att även här behövs det solskydd! Sen gäller det att du smörjer in dig ordentligen, är många som snålar med sin solkräm.

Steg 3
Att lapa sol är någon som aldrig rekommenderas, nyckeln till att undvika den glödande röda brännan är att blröa lugnt. Börja med att sola 30 min om dagen i några dagar.

Steg 4
Nu är det dags att dubbla tiden i solen! Nu kan du ligga och njuta i 60 min, men det bästa är om du delar upp det, 30 min på förmiddagen och 30 min på eftermiddagen. Undvik dock att sola mellan elva och två, det är då solen står som högst och är som starkast.

Steg 5
Nu har du byggt upp en grundfärg och det är nu du kan börja sola lite mer, ungefär 2 timmar per dag. När du blir brunare och dina pigment kommer fram får du ett bättre naturligt skydd, du tål solen bättre. Det är därför det är viktigt att skynda sakta! Din solbränna är dock inte tillräckligt skydd i sig, så fortsätt med solskydd. Kom ihåg att smörja in dig varannan timme, även om produkten sägs vara vattenfast.

Steget som du bör göra varje dag
För att behålla brännan längre och hålla huden fin är det viktigt att du smörjer in dig med en lugnande bodylotion varje dag.

När tar det mest?
Mellan 11-14 sommartid i Sverige, är det mest intensitet av det kortvågiga ljuset. Det minskar sedan kraftigt och är mycket lägre klockan fyra, det är därför man inte bränns så lätt då.

Vilket solskydd?
Solskyddsfaktorn anger den tid du kan vara i solen innan du blir röd i förhållande till om du inte alls smörjt in dig. Om du solar utan solskydd alls så låt säga att du blir röd efter 4 minuter. Om du istället använder ett solskydd med faktor 6 blir du röd efter 6x4 minuter i solen. Det har också stor betydelse hur tjockt man lägger på sin solksyddskräm, oftast är det alldeles för tunt lager. Betydelse har också om man badar, ingen skydd är vattenfast. Du kan inte summera olika faktorer. Faktor 6 samt faktor 4 blir ej faktor 10 på huden. Solskyddet är lika oavsett om man solat men om du solat 6 timmar har du sannolikt totalt bränt upp dig och har ingen glädje av någon solskyddsfaktor alls.

Sen när hösten börjar närma sig så man man smörja in sig med en svag brun utan sol tex DOVE summer Glow som är en body lotion med svag brun utan sol effekt..

Kommentarer

Lämna ditt tassavtryck här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Var hittar jag dig?:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0